Loading

10 съвета за не туриста в Дубай

Дубай е една доста противоречива дестинация. Тази статия определено не е за хората, които го асоциират с „кифли“ и незаслужен лукс. По-скоро един по-различен guide на не туриста.

Всички знаят какво да видят, няма да ви говоря за нещата от брошурите на туристическите агенции. И като заговорихме за това, не ги използвайте, освен ако съвсем не знаете английски и не изпитвате някакво огромно желание да се движите със „стадото“.

Има доста евтини билети, особено ако ги закупите по-рано. За мен най-хубавото време е ноемри, ако особено сте любители на плажа или януари до март  (имайте предвид, че зимните месеци (януари/феврури)  водата е по-хладна.

  • Най-хубавите райони за оставане според мен са: Marina, но е по-скъпо и по-туристическо, но около него има доста по-спокойни и приятни квартали като JLT – Jumeirah Lake Towers и около Ibn Battuta Mall. Близo са  до метро, трам, плаж и молове.
  • Използвайте сайтове за сделки. Един от тях е Groupon.ae. Повечето атракции като сафари, разходка с лодка, вечери и т.н. ще ги намерите с до  – 50% отстъпка. Ваучерите се плащат с карта. Във всяка оферта има телефон за резервации и при знанието на малко английски ще се оправите супер.          
  • Проверявайте сайтове за Ladies Night. Eстествено трябва да сте ladies, за да се възползвате, но на повечето места всяка дама получава около 2-3 напитки безплатно, така че e свободна да ги сподели, ако някой от компанията e заслужил.
  • Ако сте рожденник можете да се възползвате от безплатен вход за аквапарк Aquaventure. Можете и да си похавате тортичка почти навсякъде, ако някой от компанията подшушне, че има рожденник.
  • Ползвайки метро по посока Rashidiya, може да се качите в първия вагон и да си представите , че карате влака.
  • Посетете La mer , ako сте фенове на графитите или искате Instagramable снимки.
  • Ако пък ви стане прекалено топло може да посетите Après, намира се в Mall of the Emirates и е с гледка към ски пистата, a пицатата и мохитото са много добри.
  • Задължително, ако сте любители на Shisha (наргиле), не пропускайте да му се насладите.
  • Разходка / вечеря на лодка по залез слънце е любимото ми време от почивката.
  • Ако пък сте фенове на пазаруването, Brands for less e един от най-посещаваните ми магазини в Дубай. Може да намерите всякакви марки дрехи, обувки и аксесоари (Guess, Adidas, Nike и др.) на много разумни цени. Имат и онлайн магазин.
гледка от
The Penthouse 

Любими барове с невероятни гледки:

The Penthouse

Observatory

Asia Asia

Shades

Любими кафенета:

Shakespeare and Co.

SecretGarden

Места за разходка:

La mer

Al Seef

City Walk

The Walk JBR

Плаж:

Barasti

Надявам се да ви е било полезно!

Leave a Reply