Loading

Coffee Talks с Марги Стойнова

Марги Стойнова

  1. Представи ни се накратко:

Казвам се Маргарита Стойнова и съм от София. Завършила съм руска филология (бакалавър) и журналистика (магистър) в Софийския университет. Имам 8-годишна дъщеря, която се казва Янита и накратко обожавам семейството си.  

Създател  и автор и съм на модния портал STREET ME, който стартира като страница във Facebook, а в последствие към него реализирах и видео рубриката STREET ME Q&A, която се излъчва в Youtube. А на Instagram пък съм голям фен в лично и в професионално отношение.

От самото начало упорито се старая работата да ми носи удовлетворение, много запознанства, хубави емоции и весели спомени.

2. Пиеш ли кафе и какво (ако Да) ?

Сигурно ще ви разочаровам с отговора си, но не пия кафе. Обичам понякога да си купувам капучино има няколко места в София, където правят наистина вкусно и красиво изглеждащо капучино, което разбира се задължително снимам за инстаграма си. Та, толкова за кафето, не е моята напитка, определено

3. От къде дойде идеята за проекта STREET ME Q&A?

Проектът STREET ME Q&A стартира първоначално като рубрика от модната страница, където отразявах актуални модни трендове, публикувах снимки от модни събития, на които присъствам и най-любимата ми част –  снимки на момичета от улицата, които привличаха вниманието ми с готина модна визия и силно излъчване, и които с радост заставаха пред камерата на телефона ми, правя това и до днес. Когато моя снимка с две страхотнир цветни и усмихнати момичета бе отразена в официалния инстаграм профил на New York Fashion Week (с хаштаг streetme, който и до момента се ползва от тях ), си казах, че трябва да продължа с проекта си и да не се отказвам. Покрай него се запознах и с няколко доста актуални дами от света на модата у нас и те повярваха в идеята за рубриката STREET ME Q&A. Тази идея дойде като едно напълно естествено надграждане, като нещо ново и свежо за страницата и се пренесе в пространството на YouTube, като разбира се форматът му ни е познат от модни канали като Vogue. Нашата версия обаче, е по-статична и дълга, и това е умишлено – иска ми се хората, които застават пред мен да не бъдат притискани от време и да ми отговарят спокойно

4. Защо предпочиташ да си зад кадър?

Не се показвам често пред камера в работата си. Искам фокуса на зрителя да е върху госта ми, а и постоянно гледаме стандартни интервюта навсякъде, така че при мен си остава така за сега. В проекта каня предимно жени, но не само, които обичат себе си и това, което правят. Много пъти са ме питали и защо не сменям въпросите във видеата? Ами, защото въпросите са подбрани по-начин, че да разкрият максимално госта ми, а пък най-интересното от всичко за мен е да чуеш различната гледна точка на едни и същи въпроси. Въпреки, че всяка една от тях отговаря по един и същи начин на въпроса свързан с Успеха –  отговорите винаги се въртят около това да вярваш в себе си, да си упорит, да следваш целите си, да не се отказваш и да си работлив! Мисля, че това е показателно и заслужава отбелязване.

5. По какъв начин подбираш хората, които участват във видеата?

Винаги избирам гостите си по симпатия! В последствие момичетата започнаха и да се предизвикват една друга, така че принципът за сега е този. Не съм оставала разочарована от предизвикан гост и съм щастлива от този факт!

6. Какво те вдъхновява да твориш?

Вдъхновяват ме моите гости! Мотивират ме хората, които гледат канала и ми пишат, че очакват с нетърпение следващото видео. Това ми е достатъчно, за да продължавам напред.

7. Има ли човек от световна величина, от когото много би искала да вземеш интервю и защо?

Има толкова много известни и не дотам известни хора от различни сфери, които харесвам, но ако ми се отдаде подобна възможност свързана конткретно със STREET ME, бих искала да се запозная и да интервюирам фешън блогърката Джули Саринана. Защо? Защото тя е вдъхновяваща, има невероятен стил и й подражават милиони жени и блогъри (влогъри)! Нещо като основоположник е (или поне е една от първите) на инфлуенсър вълната, която е заляла целия Свят.

Пожелавам ви успех, бъдете много усмихнати!

Facebook

Youtube

Instagram

Leave a Reply