Loading

Истанбул през пролетта

Да започна с това, че за трети път посещавам Истанбул. Първите два бяха преди години и с организирани екскурзии, посещавайки само най-известните забележителности. Този път реших сама да планирам пътуването и да видя онези кътчета от града, които съм пропуснала.

Отседнахме в едно хотелче до Таксим, което се оказа доста приятно. След щателно проучване за чисотата, тишина и разумна цена, всичко се оказа точно, както очаквахме. Имайте предвид, че търговската улица е доста шумна, има много барове и дискотеки, така че като избирате хотел в този район прочетете мненията на хората, които са отсядали вече в него.

Ортакьой

Доста приятен квартал за разходка в европейската част на Истанбул. От там се открива красива гледка към Босфора и Босфорският мост. Има доста заведения, където може да изпиете по един турски чай и да се насладите на гледката. Ако пък сте фенове на Starbucks, задължително се качете на последния етаж и изпийте любимото си кафе там. Сградата е много симпатична и декорирана с интересни картини.

Ortaköy

Балат

Един много цветен квартал, в който няма да видите еднакви къщи. Всяка е в различен цвят, с ярки прозорци и врати. Чувстваш се все едно си в някаква приказка.

Балат

Дворецът Ихламур

Ако имате късмет да е слънчево, то това място наподобява оазис в сърцето на Истанбул.

Магнолии, пауни, цветя и красива архитектура, отделете си един следобед да му се насладите. Задължително влезте и в кафето, за да го разгледатe, аз се чувствах като в музей.

Ihlamur Palace

Бешикташ

Този район на мен лично много ми хареса. Случайно се озовахме там, но пък си заслужаваше разходката. Много модерен и оживен.

Заведение в Бешикташ

Ciragan Palace Kempinski

Градината на хотел Кемпински е много красива и с изглед към Босфора, заслужава да се види. Дори да не сте гост на хотела, може да отидете да пиете кафе  и да се разходите.

Ciragan Palace Kempinski

Разходка с корабче по Босфора

Това е едно от нещата, което не трябва да се пропуска. Ние си взехме корабче от Ортакьой за едночасова разходка. Времето беше мрачно и студено, затова изберете подходящ ден. Бих ви препоръчала да вземете такова, на което обясняват забележителностите, защото има какво да ви разкажат.

На разходка с лодка и гривничка от
Ortaköy

Leave a Reply