Loading

Как планирам пътуванията си

В тази статия, не че ще открия топлата вода, но пък може да си откраднетe нещо, ако ви се стори полезно и приложимо за вас.

В днешно време пътуването е доста достъпно, както и цялата информация около него. Аз съм от хората, които обичат щателно да проучват дадено място преди да отидат там. Не знам дали е положително или отрицателно, от една страна се губи ефектът на изненадата, но от друга си подготвен и знаеш кои са местата, които си заслужават да се видят и времето може да бъде разпределено доста по-рационално.

Моето планиранe в няколко стъпки :

  • Избирам дестинация спрямо удобни дати, цена на билетите и естествено желание за конкретните места.
  • В зависимост от часовете на пристигане и напускане, избирам хотел или air bnb. Проверявам преди резервация дали ще има къде да се съхранява багажът, защото на някои места няма помещение за багаж и в такъв случай хотел е по-добрият избор.

Аз лично предпочитам да оставам в air bnb типично за мястото, където се намирам  като архитектура, интериор , защото така изцяло мога да се потопя в местната атмосфера. Задължително чета мненията на хора, които вече са оставали там.

  • Проучвам общо взето за едни и същи неща всеки път: забележителности, музеи, интересни квартали, rooftop барове (защото гледката от там е красива и вкусна), панорамни гледки (особено по залез :), места за хранене и кафенета.
  • Друго нещо, за което според мен е хубаво да се проверява са безплатни входове. В конкретни дати или определени дни от седмицата някои забележителности и музеи са с безплатен вход. Добре е да си носите студентска книжка/карта, ако сте студент, защото доста често цената е различна или изобщо е безплатно.
  • Преглеждам също за интересни събития в периода, в който ще бъда там.
  • Аз съм Old school , така че цялата информация си я съхранявам във файл, заедно с всички линкове, локции и понякога снимки.
  • И се отдавам на добре планирано пътешествие, което ще бъде съпроводено и от много непланирани неща.

Ползвам Instagram , Pinterest , TripAdvisor и други сайтове, които ми се сторят полезни.

В Pinterest има много добри пътеводители за конкретните места.

Надявам се да ви е било полезно!

Leave a Reply