Loading

Coffee Talks с Илиянка

Илиянка е едно лъчезарно градско момиче. Тя е човекът, който знае най-готините местенца в града и винаги научавам от нея къде да брънч-на нещо вкусно или да изпия любимото си кафе. А пък снимките са и радост за окото, но никога не ги разглеждам гладна!

Илиянка

Представи ни се накратко:

Казвам се Илияна Дадарова (с ударение на първото А 😀 ), на двадесет и четири години съм. Като дете изобщо не си харесвах името и се представях на всички като Джесика, което може би е най-мейнстрийм името ever и съм страшно щастлива, че всъщност не ми е вързало да ме наричат така. Завърших Международен бизнес и мениджмънт в Холандия преди година, след което се върнах в София (откъдето съм родом) и сега се занимавам със social media marketing.  Като се замисля, явно животът ми се върти около социалните мрежи .

Пиеш ли кафе и какво (ако Да) ?

В интерес на истината – започнах да пия кафе доста късно, на 19 години. Първите няколко месеца го подслаждах с около половин чаша захар, после прочетох колко е вредно и оттогава го пия чисто или с малко мляко. Напоследък си поръчвам най-често капучино, по възможност с лешниково или бадемово мляко.  И съм абсолютен coffee addict.

снимка: @happytwentysomething

Как дойде идеята да споделяш точно този тип информация в социалните мрежи?

Първоначално стартирах блога… без да имам ясна концепция какво ще пиша там. Всъщност Happy Twenty-Something е вторият ми (или може би поредният) опит да пиша в блог и единственият успешен до момента. Спомням си, че когато живеех в Испания (на разменни начала в Мадрид – best experience ever), се бях запалила по темата за self development, та списвах блог под името Seek The Unique, който много бързо залезе. Happy Twenty-Something стартира преди година и половина в резултат на не особено позитивен етап от живота ми, в който се чувствах доста безполезна на света и просто исках да правя нещо. Брънч насоката се появи доста по-късно, когато се върнах в България – обичам да откривам нови места, независимо дали са на хиляди километри или на няколко крачки от вкъщи. От време на време споделям разни размисли за живота на двадесет и няколко и се старая моето дигитално късче да бъде позитивно и да носи щастие.  Случва ми се вече (уоу!) да ме разпознават, най-често с думите: а, ти си момичето, което ходи по брънчове. 😀

Препоръчай как едно #foodie да прекара един ден в София, започвайки от закуска, обяд и вечеря, естествено може и нещо сладкичко по средата  на деня ?

Наскоро открих едно мега яко местенце на Лъвов мост, което е must-try за брънч: Café 1920. За по-healthy закуска ще препоръчам Café Parallel 43, най-вкусните мекички са във Фабрика Дъга… Ох, трудно ми е да избера една-единствена препоръка за закуска 🙂 За обяд – бих казала Made in Home или Made in Blue (и двете са ми много на сърце), за вечеря може би Boom Burgers!, SkaptoBar-a или Qftetaria (all-time favorite). Wonderland е чудно местенце за подслаждане на следобеда, имат и много хубаво брънч меню и уникално лешниково капучино.

снимка: @happytwentysomething

Кои са  трите неща, които са най-важни за дадено заведение, за да получили заслужено място в твоя Инстаграм ?

Интериорът играе *много* важна роля в това, дали ще ми допадне едно местенце. Харесвам разчупени концепции, нестандартни хрумвания. Може би затова обожавам Старата госпожа и Made in Home, както и новия ресторант на Лъвов мост. Компанията на „Оборище“ също ми е любима поради тази причина. Отношението на персонала също ме впечатлява – когато екипът е настроен положително и се държи приятелски, това може да ме спечели като лоялен посетител. И разбира се – не на последно място, храната и това, как е поднесена. Обичам да ми е вкусно, но също така обичам и да ми е красиво, така че заведения, които полагат старание в „декора“ на чинията, получават бонус точки.

Когато пътуваш опитваш ли от типичната кухня или предпочиташ да залагаш на сигурно?

Определено – предпочитам да опитам традиционните ястия на даденото местенце. Аз съм от тези хора, които не обичат да обикалят по улиците и да препускат в разглеждане на забележителности. Предпочитам да видя по-малко, но да усетя повече.

Сподели ни нещо, което хората в социалните мрежи не знаят за теб?

Хммм… не много хора, които ме следват като Happy Twenty-Something, знаят, че също така пиша поезия 🙂 Старая се да не „миксирам“ двата блога, защото всеки си има своя насока и своя аудитория. Преди две-три години бях стартирала и свой бизнес – пишех персонализирани стихотворения като подарък. Поради ред причини се наложи да затворя този чаптър, но пък кой знае .

Не съм гледала Game of Thrones, но за сметка на това имам няколко любими сериала, които обичам да гледам отново и отново – Friends, How I Met Your Mother и Sex and The City.

Кои са профилите, които те вдъхновяват най-много в Инстаграм?

Сред най-любимите ми профили в Инстаграм са: @bibons , @darostinta, @mademoiselleaia, @simeona.g. Обожавам също @tezza.

Leave a Reply