Loading

Италия е магия

Италия е магия, веднъж омагьосан..се връщаш отново и отново. След пътешествието до Сицилия си мислех, че Италия ще остане малко по-назад в списъка с пътуванията, но Уви! Спонтанно решихме с най-добрата ми приятелка да си направим женско бягство и да се почувстваме като от филма „Яж, моли се и обичай“. Летяхме до Бергамо и отседнахме близо до гарата в Милано, за да може всеки ден да взимаме влак до различни места. Кацнахме на обяд и този ден прекарахме по-лежерно, разходихме се до модерния квартал Isola, където е и сградата Bosco Verticale (Вертикална гора), след това не пропуснахме и Duomo . Вечерта завършихме на едно мое любимо заведение Le Trottoir alla Darsena, което предлага напитки и бюфет с храна от 18 до 22ч. и цените са доста разумни (7 eвро чаша вино + бюфет).

Следващият ден беше посветен на езерото Комо, което беше и основната цел на нашето пътуване. Взехме си билети онлайн за влака от omio.com, доста удобен сайт и не е необходимо да се разпечатват билети. Пристигнахме в градчето Комо около 10 сутринта, което беше и първата грешка, ако сте там за един ден вземете си по-ранен влак, за да имате време. Разгледахме много малко от Комо и се отправихме с ферибот към Беладжио … решихме, че няма да успеем да разгледаме повече от едно място на езерото. Имайте предвид, че пътят Комо-Беладжио е 2ч. и ако искате да посетите повече от едно градче, погледнете по-рано разписанието. Билети си взехме на място ( 25eвро двупосочен на човек). Друго, което е важно е да проверите прогнозата за времето. Ние уцелихме дъждовно и това малко помрачи разходката в началото, но пък Беладжио е прекрасно малко градче и си заслужаваше.

В Комо може да се качите на Brundate Funicular, билетът беше 6 евро и се открива красива гледка към езерото.

На третият ден пътувахме до Генуа , пътят е около 3 ч. с влак от Милано. Не мога да кажа, че градът изключително много ми хареса, но пък имаше красиви местенца, които посетихме: Pallazo Reale, Galleria Nazionale di Palazzo Spinola, Boccadasse и естетвено любимото Еаtaly, което се намира на пристанището. Ако сте любители на морския свят, в Генуа се намира най-големият аквариум в Европа. Но този град ще запомня със цветните къщички на Boccadasse, стига се доста лесно с автобус 42 , който тръгва от центъра. Вземете си сладолед и се насладете на гледката. Времето сякаш беше спряло там.

Последният ден решихме да не пътуваме надалеч и отидохме до Бергамо. Малко градче само на 40мин път с влак от Милано. Нямахме големи очаквания и останахме приятно изненадани. Денят започна с ранна разходка до старата част, което беше доста добра идея, защото нямаше почти никави хора. Взехме си Funicular до най-високата част и се насладихме на гледката. Билети се взимат на място и важат около 70мин (под 2 евро). След това се отдадохме на заслужен шопинг, който поне според мен е доста по-приятен от лудницата в Милано. Не пропуснахме и сладолед от Galateria La Romana.  Последната вечер се разходихме и до кварталът Navigli в Милано. Доста приятен за вечерна разходка и питие. Взехме си Aperol Spritz и си направих Cin Cin за прекрасното пътуване!

Leave a Reply