Loading

Coffee Talks със Звезди

Представи ни се накратко: 

Аз съм Звезделина, създавам истории в снимки и думи за Mint Stories, заедно с моята половинка в живота и работата – Калоян. По-позната съм извън социалните мрежи сред приятелите ми като Звезди, а за семейството ми просто Лина. От близо 6 години работим с Кало за себе си, превърнахме хобито си в професия и професията в нещо, което никога не ни омръзва да правим. Освен с блога се занимаваме с реклама, маркетинг, изграждаме визуално съдържание за други брандове, непрекъснато експериментираме и в други начинания и да, знам, че това не е хич “накратко”, спирам до тук.  🙂 

Пиеш ли кафе и какво (ако Да)?

 Да, моята малка слабост, нито ден без хубаво ароматно кафе, просто не мога. Поглезихме се с професионална кафемашина, която си смеля кафето на момента и това е най-истинският вкус, който можеш да усетиш. Пия кафето си без захар, късо еспресо (интересен факт е, че така се казва дворната ни котка, защото е чисто черна, но и ето още едно доказателство, че обожавам кафето). Гледам да избирам кафето си на зърна от малки семейни ферми, доколкото е възможно. 

Как се роди идеята за видеата и обмисляхте ли тематиката дълго време?

 Колкото и клиширано да звучи – идеята я имаше от много години, просто времето все не стигаше и за видеа, а може би ми липсваше и малко повече смелост, за да направя първата крачка. След като тя вече е факт, трябва само да се преборя с ресурса “време”, защото идеи изобщо не липсват, ние винаги сме създавали визуално съдържание, което на нас самите ни е интересно и това сме ние като личности и творци. Осъзнаваме, че живеем във време, в което “изразните средства” в снимки и думи не са напълно достатъчни за зрителя, той иска да вижда и знае повече от нас, а видео форматът е най-близкото до това “повече” на този етап.  

Като човек, който е видял много красиви кътчета от нашата страна, можеш ли да ни споделиш трите си най-любими местенца? 

Категорично най-любимото ми място е мястото, където живеем, ние се намираме в полите на Витоша и някои от най-красивите ни кадри сме създали именно тук. Уникално е чувството да се будиш с планинския въздух, а не градския шум и да си безкрайно щастлив и вдъхновен от обстановката, която те заобикаля. Наскоро заснехме едно видео, в което показваме някои любими и не чак толкова популярни места в България

Засягате много важни теми, което е похвално! Според теб с какво всеки един от нас може да допринесе за една положителна промяна? 

Човек първо трябва да забрави и изтрие от съзнанието си, че “една птичка пролет не прави”. Една малка стъпка от всеки към по-добро, някъде там води до голяма промяна, едно по-голямо добро. 

А що се отнася до нас блогърите/влогърите, според мен, трябва по-често да правим неща заради хубавата и полезна идея, добавената стойност, а не заради заплащане и дивиденти винаги. Да, времето е ресурс, който липсва на всеки, осъзнавам го, но всеки си го разпределя спрямо приоритетите си.  🙂 

От къде дойде името „Mint Stories“  и каква е тайната блогът да се превърне в твоя професия? 

Няма някаква по-интересна история около името, просто искахме да не става ясно в първия момент какво точно се крие за Mint Stories, да показва работата на двама души и след време да се развие в нещо напълно различно, но очаквано продължение като бранд или услуга, работим върху това сега. 

Иначе тайна за това как Mint Stories се е превърнало в наша професия няма. Правилото е като при всеки нов бизнес –  ясна идея, качество, отдаденост, постоянство и проактивност. Това последното е най-важно, защото да даваш 100% от себе си рядко е достатъчно в днешно време. 

Сподели ни нещо, което хората в социалните мрежи не знаят за теб? 

Изобщо не предполагат колко срамежлив и притеснителен човек съм, особено, когато насочат камера срещу мен и трябва да говоря. Това е една от причините да започна YouTube канал, за да се изправя изцяло срещу неудобството ми от това да ме снимат на видео, искам да изляза изцяло от зоната ми на комфорт. Все още отказвам или си намирам оправдание да не говоря пред публика, защото ме е срам и имам чувството, че ще изляза и ще си забравя граматиката. Понякога ме хваща яд как може да съм такава и да пропускам толкова добри възможности, но и аз съм човек, боря се със собствените си страхове и проблеми, като всеки друг. 

Не мога да не те попитам и за стила ти на обличане, защото лично на мен ми е много любим. Би ли споделила повече за него?

 Моят стил не принадлежи изцяло към модните тенденции, той е практичен, basic, постоянно развиващ се. Преди години бях много неразумна в покупките си, влияех се от всичко и исках всичко. Точно тогава започнах да изграждам и някакво виждане за себе си и за това как искам да изглеждам, да се обличам, за това какво харесвам. Не мисля, че имам останало нещо в гардероба от преди 5 години. Всичко от тогава до днес е претърпяло колосални промени при мен. Сега моят гардероб е много бейсик, съдържа само няколко основни елемента, които с времето надграждам, заменям или допълвам, следвам една определена цветова гама, която смятам, че ми отива и ми допада най-много. Може би съм презадоволена от прекалено големия избор, който ми се предоставя и възможностите, покрай блога и затова станах точно обратното – прекалено практична, без онова огромно желание да пазарувам непрекъснато и не се изкушавам чак толкова от намаления, колаборации и всякакви рекламни трикове, които са създадени да ни изкушават. 

Но започвам да се заглеждам и интересувам все повече от работата на българските дизайнери, с които съм имала възможността да работя и наблюдавам работата им по-отблизо. Някои от най-любимите ми проекти са създадени именно с тях. Това е тема, която много скоро ще засегна и във видео.

Instagram

Facebook

YouTube

Leave a Reply