Loading

Къде да се забавляваме в Дубай

Ако все още не сте порчели първия блог пост за Дубай, може да го направите тук.

Този път ще ви разкажа за тематичните паркове и атракции, които никак не са за изпускане:

Miracle Garden – това може би е и най-популярната, но има защо! Цветен рай, в който може да видите всякакви фигури покрити с най-различни видове цветя. Тук определено мога да се връщам всеки път, защото фигурите доста често се сменят и следващият път със сигурност е изненада!

Global Village – тематичен парк, който е разделен на 27 павилиона, които представят различни страни по света. Има развлечения като цирк, виенско колело, шоута и карнавали. Няма да останете и гладни, защото има около 100 павилиона за хапване, както и ресторанти.

photo by: @iddavanmunster

Dubai Parks & Resorts – ако летите с Wizz Air, тук може да си прекарате последния ден, защото се намира по пътя към летището Al Maktoum. Има доста забавни атракции, както за деца, така и за възрастни, заведения за хапване и кафенета. Любими са ми 4D симулаторите, които са толкова реални, че наистина може да си помислиш, че летиш над Дубай.

Aquaventure Waterpark – ако сте фенове на аква паркове, тук определено ще си изкарате супер! Намира се на короната на Palm Islands в хотел Аtlantis и определено това го прави доста по-различен.

Dubai Garden Glow – едно различно място, което те пренася в един светещ свят и ти развихря въображението. Моят съвет е да отидете по залез, когато светлините в парка играят с тези на залеза. Магия!

Dubai Frame – открит през 2018г. небостъргачът Dubai Frame показва двете части на Дубай, от едната страна на рамката е новата, а от другата старата. Намирайки се точно на върха, заставате по средата между двете, а на първия етаж посетителите могат да разгледат изложба на историята на Обединените арабски емирства.


La Perle by Dragone – като за десерт ви препоръчвам това уникално шоу! Не съм сигурна дали мога да ви опиша какво представлява, но със сигурност си заслужава!

*noteмоят съвет е, ако искате да стигате по-бюджетно до някой от атракциите, погледнете предварително на картата спирка на най-близката метростанция, слезте на нея и си вземете такси до самата локация. Реално почти до всяка метростанция има таксита.

Leave a Reply