Loading

10 полезни съвета при пътуване

снимка: freepik.com

1. Аз лично винаги пътувам с паспорт, независимо от дестинацията. Защо? Защото е доста по-удобно да минаваш през smart gates, реално си сканираш сам паспорта, вместо да се редиш на опашки с другите хора. Естествено случва се и да не работят понякога, както и не на всички летища има, но в 80% от случаите мисията е успешна.

2.Като заговорихме за паспорти винаги си правете копие на паспорта в телефона, историята познава много случаи на загубени лични документи, а това е начин, с който да си спестим доста нерви, ако се случи и на нас.

3. Друго нещо, което принтирам е билета и го слагам в куфара, случва се често багажът да се изгуби или някой друг да го вземе по погрешка, особено, ако като мен имате черен куфар. Така, когато го отвори някой, ще се знае на кого е и от кой полет е.

4. Нося си торбичка от плат, в която слагам дамската ми чанта, така имам още място, което мога да използвам и все пак имам само една ръчна чанта. Друг трик е, ако имате торбичка от летището (магазините) просто да си сложите нешата, които са ви в повече там, никой няма да рови 🙂

5. Не пропускам да си взимам нещо за хапване преди полет, а не да разчитам, че на летището ще има. Случва се понякога да има голямо закъснение на полета, а не винаги на летищата има добри опции, особено на нашето.

6. Когато не оставате в хотел и имате малко багаж, може да използвате клетките за съхранение на багаж в някой близък супермаркет, някои от тях са доста големи и раница спокойно се вмества. (Тайничко го правя и в нашите молове, докато се разхождам там си прибирам якето и някакви торби).

7. Снимайте багажа си преди полет, ако се изгуби случайно, така доста по-лесно могат да го разпознаят, както и ако се повреди куфара, можете да докажете в какво състояние е бил преди това.

8. Взимайте си здравна застраховка, не струва много, но може да спести доста.

9. Преди да резервирате билет или хотел проверявайте и чрез мобилното приложение, доста често цената там е по-ниска.

10. Резервирайте предварително атракциите и местата, които искате да посетите,  проверявайте цените, защото в посреднически сайтове,както понякога и на място са по-високи. 

Leave a Reply